PERKOVIĆ PONOVNO OSVOJILA DIJAMANTNU LIGU!

Sandra Perković šestu godinu zaredom osvojila je naslov pobjednice “Dijamantne lige” u bacanju diska. U finalu svoje discipline u Bruxellesu pobijedila hicem od 68.82…

Podsjećamo, ove godine došlo je do promjene u sustavu bodovanja. Naime, prijašnjih godine zbrajali su se bodovi sa svih mitinga “Dijamantne lige” te je jedini uvjet za ukupnu pobjedu bio taj da se vodeći atletičar pojavi na posljednjem natjecanju. Međutim, od ove godine je ukupni pobjednik onaj atletičar koji pobijedi na završnom natjecanju, dok sva prethodna služe kao kvalifikacije.

Perković je na četiri prethodna natjecanja dominirala s tri pobjede i jednim drugim mjestom, a i u Bruxellesu je dokazala kako niti ove sezone nije imala ozbiljnu konkurenciju.

U prvoj seriji Sandra je bacila 60.43 metara, a u drugoj prestupila, te zauzimala nisko šesto mjesto. Perković je stvari postavila na svoje mjesto u trećoj seriji u kojoj je disk sletio na 68.82m što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

Do kraja natjecanja Perković je u petoj seriji bacila 68.68m, no nije uspjela i na petom natjecanju ove sezone prebaciti 70 metara.

Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona Australka Dani Stevens sa 65.85m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64.61m.

REZULTATI:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 68.82m
2. Dani Stevens (Aus) 65.85
3. Denia Caballero (Kuba) 64.61

 

Odgovori