PREDSJEDNIK HAS-A U KATARU

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić sastao se u Dohi s izvršnim menadžerom Katarske atletske federacije Kalifom Yousufom Abdulmalikom s kojim je razgovarao o mogućim oblicima suradnje između dva atletska saveza. Katar ima izvrsne uvjete za trening tijekom zime dok mi imamo izvrsne atletičare i trenere, a naša atletika je izuzetno cijenjana u Kataru. Domaćine zanima kamp u Europi za pripreme tako da već idućeg ljeta tijekom lipnja i srpnja možemo očekivati skupinu katarskih atletičara na pripremama u Hrvatskoj.

Prdsjednik se sastao i u Aspira Akademiji (na kojoj radi i naš trener Ivica Jakeljić) s direktorom za razvoj i strategiju Markusom Eggerom, a dogovoreno je da će već u siječnju na pripreme u Dohu doći i najbolji naš atletičar u 2016. godini Filip Mihaljević.

Predsjednika je tijekom boravka u Kataru zajedno s trenerom Jakeljićem primio i naš veleposanik u Kataru Tomislav Bošnjak te Mario Lozančić vlasnik tvrtke CTBA (Croatian Technology Business Association) koja posluje u Kataru. Ovaj posjet Kataru te sastanci koji su održani mogu se smatrati vrlo korisnim za našu atletiku i potencijalnim za budućnost, na čemu će sudionici sastanaka raditi i ubuduće.

Odgovori